Jaglanka z owocami

Składniki
  • pół szkl. kaszy jaglanej (100 gram)
  • 1 szkl. wody
  • 1 szkl. mleka krowiego/kokosowego
  • miód/cukier brązowy
  • owoce

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną płuczę dokładnie razy na sitku kilka razy, aż woda będzie przeźroczysta, by nie była gorzka. Gotuję z wodą i mlekiem ok. 15 minut pod przykryciem do wchłonięcia płynów. Uważajmy by się nie przypaliła, możemy przemieszać podczas gotowania . Dosładzam cukrem brązowym lub miodem. Podaję ze świeżymi owocami i musem. Smacznego :)

Udostepnij
Drukuj

Śniadanie mistrzów – gofry z jajkiem

Warzywa po chińsku z kurczakiem

Placki Cukiniowo-Ziemniaczane z Łososiem

Pierniczki świąteczne z mąką żytnia – miękkie

Zupa krem z Cukinii jak grzybowa

Sałatka z brokułem w 5 minut