Fritata
Kategorie: Śniadania
- Elżbieta
- 25/03/2019
- 20 min
Składniki
- 3 jajka + warzywa jakie lubicie
- Papryka
- pomidorki koktailowe
- cebula
- cukinia
- mozarella
- pietruszka
- sałata/rukola
- olej – 1 łyżka
- sól , pieprz
- jeżeli ma być wersja mięsna – np. szynka szwardzwaldzka
Sposób przygotowania
Rozgrzewam patelnie z olejem, pokrojoną cebulę należy zeszklić. Pokrojona cukinię w talarki polecam najpierw posolić i poczekać ok.10 min aż puści wodę i podsmażyć do przyrumienienia.
Jajka rozmieszałam w misce,
dodaję drobno pokrojoną paprykę, pietruszkę i przyprawiam. Wlewam masę jajeczną na patelnię, dodając na końcu nieduże kawałki mozarelli.
Smażę, aż jajka od spodu się zetną. Podpiekam w piekarniku górę Fritaty ok. 5 minut.
Najsmaczniejsza jest ze świeżą rukolą i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego ?
Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj