Jajka faszerowane
Kategorie: Śniadania
- Elżbieta
- 11/05/2019
- 20 minut
Jajka z awokado
- Jajka gotowane na twardo
- Dojrzałe awokado
- Sok z limonki
- Jogurt/majonez
- sól
żółtko wyciągamy z jajek i kroimy z awokado, mieszamy z jogurtem dodając troszkę soku z limonki.
Nakładamy łyżeczką, przyda się pietruszka do dekoracji.
Jajka z pomidorami suszonymi
- Jajka gotowane
- Pomidory suszone
- Majonez/jogurt gesty
- Sól
Sposób przygotowania
Rozgniecione żółtka z jajek mieszam z jogurtem/majonezem, doprawiam solą, pieprzem. Nakładam szprycą na jajka i na górę dodaje drobno pokrojone pomidory suszone.
Jak nie mamy szprycy, albo chcemy mieć mniej mycia bierzemy kartkę papieru, zwijamy w stożek i szpryca gotowa.
Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj