Jajka faszerowane

Kategorie:

D0315145-519B-4E09-A4A4-AC2C7881884A

Jajka z awokado

  • Jajka gotowane na twardo
  • Dojrzałe awokado
  • Sok z limonki
  • Jogurt/majonez
  • sól

żółtko wyciągamy z jajek i kroimy z awokado, mieszamy z jogurtem dodając troszkę soku z limonki.

Nakładamy łyżeczką, przyda się pietruszka do dekoracji.

Jajka z pomidorami suszonymi

  • Jajka gotowane
  • Pomidory suszone
  • Majonez/jogurt gesty
  • Sól

Sposób przygotowania

Rozgniecione żółtka z jajek mieszam z jogurtem/majonezem, doprawiam solą, pieprzem. Nakładam szprycą na jajka i na górę dodaje drobno pokrojone pomidory suszone.

Jak nie mamy szprycy, albo chcemy mieć mniej mycia bierzemy kartkę papieru, zwijamy w stożek i szpryca gotowa.

Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj