Pizza

Kategorie: ,

pizza

Ciasto

  • 340 dag mąki
  • 250 ml letniej wody
  • 5 gram drożdży suchych lub 10 mokrych
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 łyżeczka kaszy mannej do podsypania

Sos do ciasta

  • 1 pomidory w puszcze
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • bazylia świeża lub suszona
  • oregano
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz,

Sposób przygotowania

Przepisów na pizze jest tyle ile książek kucharskich, czy stron internetowych.

Ja też jestem amatorem tego włoskiego dnia i wreszcie trafiłam na przepis, który zadowala kubki smakowe wszystkich degustatorów.
Kluczem jest dobre ciasto – przepis wg. Magdy Gessler, Idealne proporcje składników i czas wyrabiania ciasta sprawią, że stworzycie naprawdę pyszną włoską pizzę !!!

Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj