Fritata

Składniki - dla 2 osób
  • 6 jajek
  • 1 cebula (opcjonalnie)
  • 1/3 papryki
  • mix sałat
  • pietruszka
  • pomidorki
  • oliwki
  • mozzarella

Sposób przygotowania

Cebule zeszkliłam na oleju, solę i pieprzę roztrzepane jajka, drobno pokrojoną paprykę dorzucam do jajek.
Na średnio rozgrzaną patelnie wlewam
jajka i podsmażam nie mieszając do momentu aż dół się zetnie.
Jeżeli nie umiemy odwrócić jak naleśnik , albo obawiamy się, że się rozerwie to mamy wersję z piekarnika:
Na górę dodaje małe kawałki mozzarelli.
Patelnię wkładam na 2-3 minuty do piekarnika z nagrzewaniem z góry, aż ser się rozpuści.
Na wierzch dodaje sałatę, oliwki, pomidorki i podsypuję pietruszką.

Smacznego 💋

Udostepnij
Drukuj

Śniadanie mistrzów – gofry z jajkiem

Warzywa po chińsku z kurczakiem

Placki Cukiniowo-Ziemniaczane z Łososiem

Pierniczki świąteczne z mąką żytnia – miękkie

Zupa krem z Cukinii jak grzybowa

Sałatka z brokułem w 5 minut