Jajka faszerowane

Jajka z pomidorami suszonymi
  • Jajka gotowane
  • Pomidory suszone
  • Majonez/jogurt gesty
  • Sól
Jajka z awokado
  • Jajka gotowane na twardo
  • Dojrzałe awokado
  • Sok z limonki
  • Jogurt/majonez
  • sól

żółtko wyciągamy z jajek i kroimy z awokado, mieszamy z jogurtem dodając troszkę soku z limonki.

Nakładamy łyżeczką, przyda się pietruszka do dekoracji.

Sposób przygotowania

Rozgniecione żółtka z jajek mieszam z jogurtem/majonezem, doprawiam solą, pieprzem. Nakładam szprycą na jajka i na górę dodaje drobno pokrojone pomidory suszone.

Jak nie mamy szprycy, albo chcemy mieć mniej mycia bierzemy kartkę papieru, zwijamy w stożek i szpryca gotowa.

Udostepnij
Drukuj

Śniadanie mistrzów – gofry z jajkiem

Warzywa po chińsku z kurczakiem

Placki Cukiniowo-Ziemniaczane z Łososiem

Pierniczki świąteczne z mąką żytnia – miękkie

Zupa krem z Cukinii jak grzybowa

Sałatka z brokułem w 5 minut