Misiowe Pancakes

Składniki
  • 1 jajko
  • mąka pszenna 4 łyżki
  • cukier puder 1 łyżka
  • mleko 150 ml
  • wanilia

Sposób przygotowania

Najtrudniejsze dla mnie w plackach jest podanie proporcji, jak się gotuje na oko.
Ale spróbuję :)

Wszystkie składniki mieszam i daję mu chwile odpocząć – konsystencja ja być gość gęsta – dlatego możesz modyfikować proporcje.

Smażę na złoty kolor na tłuszczu.
Pamiętaj, że placki rosną – więc jak chcesz usmażyć w ciekawej foremce nie nakładaj za dużo ciasta, bo będzie surowy w środku.

Udostepnij
Drukuj

Śniadanie mistrzów – gofry z jajkiem

Warzywa po chińsku z kurczakiem

Placki Cukiniowo-Ziemniaczane z Łososiem

Pierniczki świąteczne z mąką żytnia – miękkie

Zupa krem z Cukinii jak grzybowa

Sałatka z brokułem w 5 minut