Naleśniki Przemytniki dla niejadków

Składniki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki jaglanej
  • 1 łyżka mąki gryczanej
  •  woda lub mleko
  • kawałek cukini
  • 2-3 kostki czekolady gorzkiej

Sposób przygotowania

Wszyscy kochają naleśniki

Mój synek nie jest fanem warzyw, ale za to kocha naleśniki.
Więc przemycam cukinię :)

Wszystkie składniki wrzucam do robota i trzeba dobrze zmiksować – na gładko.
Dość trudno znaleźć proporcje z mąkami by dobrze się smażyły.
Cukinii tez nie może być za dużo – bo się nie usmażą, tylko rozlecą.

Smażę na złoty kolor na dobrze rozgrzanej patelni.
Mój synek kocha czekoladę i więc na gorącym naleśniku kładę kostkę czekolady, która sama się rozpuszcza.
Posypałam cukrem do zdjęcia – ale synek protestuje. Więc cieszę się podwójnie.

Smacznego :)

Udostepnij
Drukuj

Śniadanie mistrzów – gofry z jajkiem

Warzywa po chińsku z kurczakiem

Placki Cukiniowo-Ziemniaczane z Łososiem

Pierniczki świąteczne z mąką żytnia – miękkie

Zupa krem z Cukinii jak grzybowa

Sałatka z brokułem w 5 minut