Warzywa po chińsku z kurczakiem
Kategorie: Obiady
- Elżbieta
- 25/04/2020
- 30

Składniki
Składniki na oko:
- duża cebula
- 3 średnie marchewki
- 1 pietruszka
- seler korzeń
- 1 duża papryka
- 2 łodygi selera naciowego
- pół brokuła
- 200 gram kurczaka
- sól, sezam
Sposób przygotowania
Obiad z serii czyszczenie lodówki ?Piórka cebuli zeszkliłam na oleju. Teraz wrzucam twarde warzywa pokrojone w kostkę, nie za małą – marchew, pietruszka, seler – blanszuję ok. 10 min pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Następnie seler naciowy, 5 min później papryka i chwilę później brokuł i doprawiam solą, ziołami – np. suszoną bazylią. Osobiście uwielbiam doprawiać sosem sojowym i posypuję sezamem ?
Czas podaje na wyczucie, sprawdzam jak co mięknie, ale i tak wszystkie warzywa są jędrne.
Wersja wege już gotowa. Ja dodałam kurczaka – przyrumienionego na drugiej patelni – bo tu się nie zmieścił do smażenia ?
Zajadamy z ryżem lub makaronem ryżowym. Smacznego ?
Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj