Gofry Jaglane – FIT Bezglutenu – Chrupiące
Kategorie: Zdrowo
- Elżbieta
- 03/12/2019
- 20 min

Ciasto na gofry
- 1 szklanka mąki jaglanej
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka ksylitolu – ja zazwyczaj polewam upieczone miodem
- 1 jajko
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- wanilia
Sposób przygotowania
Suche składniki mieszkam, dodaję do mokrych.
Mieszam dokładnie by nie było grudek.
Najlepiej robotem :)
Smażę na złoty kolor.
Ciekawostka – każdy, kto zna się na gorfach powie, żeby zrobić takie chrupiące jak z budki ulicznej musisz mieć porządna gofrownicę.
Taka kosztuje kupe kasy. Ja kupiłam swoja w Lidlu – taka różową z niedużą mocą i daje radę.
I rzeczywiście z mąki pszennej wychodzą mało chrupiące.
No i na ratunek chrupkości i zdrowia przyszła mąka jaglana.
Wychodzą perfekcyjnie :)
Suche mąki – to tez ryżowa, kokosowa – następnym razem pomieszam z tymi mąkami i dam znać jak wyszło.
Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj