Kotlety warzywne z curry na ostro z chilli
Kategorie: Bez tłuszczu, Kolacje, Obiady, Słono, Zdrowo
- Elżbieta
- 07/07/2018
- 20 minut

Składniki
- 5 średnich ziemniaków ugotowanych w mundurkach (ok. 0,5 kg)
- 1 posiekana cebula (biała lub czerwona)
- 1 Posiekany ząbek czosnku
- Jajko
- 1 papryczka Chilli dla miłośników ostrości (opcjonalnie inne warzywo: marchewka, brokuł)
- Łyżeczka curry
- ¼ łyżeczki kurkumy
- Szczypta mielonej kolendry
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
Ziemniaki przecisnęłam przez praskę. Cebulkę dusiłam na łyżce oleju, dodałam czosnek , chilli i studzone pomieszałam z ziemniakami. Jeżeli zdecydowaliśmy się na inne warzywo, np. na marchew to gotujmy ją z ziemniakami i już nie wymaga smażenia.
Całość połączyłam z jajkiem, curry, kurkumą, kolendrą, solą i pieprzem. Uformowałam na małe kotleciki – i smażyłam z każdej strony na złoty kolor. Smacznego
Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj