Pizza
- Elżbieta
- 07/07/2018
- 90 min
- 90 min

Ciasto
- 340 dag mąki
- 250 ml letniej wody
- 5 gram drożdży suchych lub 10 mokrych
- 1,5 łyżeczki cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 łyżeczka kaszy mannej do podsypania
Sos do ciasta
- 1 pomidory w puszcze
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- bazylia świeża lub suszona
- oregano
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz,
Sposób przygotowania
Przepisów na pizze jest tyle ile książek kucharskich, czy stron internetowych.
Ja też jestem amatorem tego włoskiego dnia i wreszcie trafiłam na przepis, który zadowala kubki smakowe wszystkich degustatorów.
Kluczem jest dobre ciasto – przepis wg. Magdy Gessler, Idealne proporcje składników i czas wyrabiania ciasta sprawią, że stworzycie naprawdę pyszną włoską pizzę !!!
Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj