Zupa krem z Cukinii jak grzybowa
Kategorie: Obiady
- Elżbieta
- 03/12/2019
- 30 min

Zupa
- pół kg cukinii (ok. 2 szt)
- pół kg ziemniaków
- bulion warzywny
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Jakiś czas temu odkryłam patent na to, by zupa z cukinii całkowicie zmieniła swój smak.
Teściowa myślała, że je grzybową :)
Cukinię obieram, kroję w grube plastry i podsmażam na oleju, aż zbrązowieje – polecam grillową – mniej tłuszczu wypije.
Ten patent – smażona cukinia nadaje genialny smak zupie – taka forma pasuje mi najlepiej.
Ziemniaki wrzucam do wody, dodaję bulion warzywny ( polecam zrobić samemu) , wrzucam cukinię i gotuję ok. 25 minut – do miękkości.
Miksuję na krem :)
Smacznego !
Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj