Zupa krem z Cukinii jak grzybowa

Kategorie:

  • Elżbieta
  • 03/12/2019
  • 30 min
B5817F0C-55E4-45EE-A9B0-EFA56C407F49

Zupa

  • pół kg cukinii (ok. 2 szt)
  • pół kg ziemniaków
  • bulion warzywny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Jakiś czas temu odkryłam patent na to, by zupa z cukinii całkowicie zmieniła swój smak.
Teściowa myślała, że je grzybową :)

Cukinię obieram, kroję w grube plastry i podsmażam na oleju, aż zbrązowieje – polecam grillową – mniej tłuszczu wypije.
Ten patent – smażona cukinia nadaje genialny smak zupie – taka forma pasuje mi najlepiej.

Ziemniaki wrzucam do wody, dodaję bulion warzywny ( polecam zrobić samemu) , wrzucam cukinię i gotuję ok. 25 minut – do miękkości.

Miksuję na krem :)

Smacznego !

Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj