Fritata
- Elżbieta
- 12/05/2019
- 20 minut
![F33C31A6-F5EC-43E9-934E-1C63C8787F41 F33C31A6-F5EC-43E9-934E-1C63C8787F41](https://lifeloveeat.pl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/F33C31A6-F5EC-43E9-934E-1C63C8787F41-o7py44lfbwui7n1h0extqqpbiacaayb01ysw68syw0.jpeg)
Fritata dla 2 osób
- 6 jajek
- 1 cebula (opcjonalnie)
- 1/3 papryki
- mix sałat
- pietruszka
- pomidorki
- oliwki
- mozzarella
Sposób przygotowania
Cebule zeszkliłam na oleju, solę i pieprzę roztrzepane jajka, drobno pokrojoną paprykę dorzucam do jajek.
Na średnio rozgrzaną patelnie wlewam
jajka i podsmażam nie mieszając do momentu aż dół się zetnie.
Jeżeli nie umiemy odwrócić jak naleśnik , albo obawiamy się, że się rozerwie to mamy wersję z piekarnika:
Na górę dodaje małe kawałki mozzarelli.
Patelnię wkładam na 2-3 minuty do piekarnika z nagrzewaniem z góry, aż ser się rozpuści.
Na wierzch dodaje sałatę, oliwki, pomidorki i podsypuję pietruszką.
Smacznego ?
Share on facebook
Udostepnij
Share on print
Drukuj